Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Pau Ferrando inaugura la cimera rural 2040 al CEDES de Morella per unir la innovació i digitalització en l’interior

Pau Ferrando inaugura la cimera rural 2040 al CEDES de Morella per unir la innovació i digitalització en l’interior
Pau Ferrando inaugura la cimera rural 2040 al CEDES de Morella per unir la innovació i digitalització en l’interior.
23 de Novembre de 2022

Ferrando: “Apostem per mostrar la visió de les zones rurals quant a emprenedoria, sostenibilitat, inclusió i digitalització”

El diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha inaugurat aquest matí la Cimera Rural 2040 organitzada per Europe Direct Castelló i Europe Direct Maestrazgo al Centre CEDES de Morella.

Durant la presentació, Ferrando ha assenyalat el treball de l'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals de la Diputació per tal de valorar el desenvolupament empresarial i l'emprenedoria en projectes desenvolupats en zones rurals.

En aquest sentit, el diputat ha destacat "l'ampliació d'oportunitats en l'interior amb dotació de formacions i espai per fomentar la digitalització i innovació en empreses de les zones rurals del Nord".

Aquesta cimera tindrà lloc aquest dimecres i dijous 24 de novembre en Morella i Andorra (Terol) respectivament. Durant aquesta jornada es realitzaran diverses taules rodones relacionades amb l'emprenedoria, inclusió i sostenibilitat per tal de mostrar la visió de les zones rurals per a l'any 2040.

Oficina Accelera Pime Rural

Així doncs, en la taula de Digitalització, per part de la Cap del Servei de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, Ana Belén Arzo, s'ha presentat la xarxa d'oficines accelera pime rural, que obre les portes en els cinc centres CEDES de la província. L'objectiu d'aquestes ajudes és impulsar l'adopció de tecnologies per part de pimes, autònoms i emprenedors en municipis de menys de 20.000 habitants de la província.

Aquesta iniciativa forma part del programa Accelera pime que busca fer costat a les petites i mitjanes empreses en la seva transformació digital. Tot això, per a fomentar el desenvolupament de la província i l'economia, contribuint al manteniment de la població rural en el context del repte demogràfic.

Les actuacions són finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l'agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, la quarta mesura de l'eix d'actuació "Digitalització bàsica per a les PIMES", inclou la creació d'una xarxa d'Oficines Accelera pime. En el cas de la Diputació de Castelló, l'ajuda rebuda ascendeix a 404.916,80 euros, sobre un projecte elegible de 506.146,01 euros.

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador