Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Marta Barrachina elogia l'esperit emprenedor “per creure i crear a la província”

Marta Barrachina elogia l'esperit emprenedor “per creure i crear a la província”
16 d'Abril de 2024

La presidenta de la Diputació de Castelló posa en valor l'aposta de la institució per impulsar l'emprenedoria a la província amb una inversió anual de 735.000 euros.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha elogiat l'esperit emprenedor “per creure i crear província”. Així s'ha referit la dirigent provincial en la jornada “Connecta i Emprén a la província” que s'ha dut a terme hui en el Saló de Recepcions de la institució provincial amb motiu del Dia Mundial de l'Emprenedor.

Amb esta jornada, la Diputació de Castelló s'ha marcat l'objectiu de connectar iniciatives empresarials i entitats que treballen per impulsar l'emprenedoria a la província. La institució provincial, a través de l'àrea de Promoció Econòmica abanderada pel diputat Vicente Pallarés, aposta de manera clara per impulsar l'emprenedoria a la província amb una inversió anual de 735.000 euros.

Eixe “esperit emprenedor i en constant evolució” que ha enaltit la presidenta de la Diputació, ha estat molt present en la taula encarregada d'obrir la iniciativa en la qual s'ha abordat l'emprenedoria de la província de la mà d'emprenedors de diferents racons de la província amb àmbits molt diferents. “Sou una xicoteta representació perquè sou molts els que empreneu i us arriscau any a any en esta província per a sembrar noves oportunitats”, ha enaltit la presidenta de la Diputació.

La presidenta del Govern Provincial ha sigut l'encarregada de conduir la taula redona que ha comptat amb la participació d'Ahorradoras, Enersoste, HackIA, Momoven, Nómadas Kids i Somnia.

Ahorradoras, impulsada per Mapi Almela, naix a Vinaròs i és la major comunitat d'estalvi i compra intel·ligent en espanyol, amb més de 880.000 seguidors fidels, més de 140.000 subscriptors i present en més de 216 països. Per part seua, Enersoste, situada a Segorbe i amb el seu CEO Jorge Espuig, és una empresa d'autoconsum i energies renovables.

Amb el seu CEO i Co-founder, Raúl Soriano, HackIA és una empresa que forma part del Grup Hack by Security, dedicada a la implementació de ferramentes d'Intel·ligència Artificial en les empreses per a millorar la productivitat en el treball.

Els assistents també han conegut, a través del seu CEO, David Berbel Rodríguez la iniciativa Momoven, una plataforma de lloguer de motos entre particulars. A Benicàssim està Nómadas Kids, impulsada per María Vilar, una botiga en línia que actualment compta amb més de 100.000 seguidors en Instagram i distribuïx a tota Espanya joguets i material educatiu. Finalment, Somnia Serveis Psicoeducatius, creada per Paloma i Maite Bellés Segarra està situada a Culla i és un projecte d'acompanyament tant per a la infància com per a les seues famílies, a través de servicis psicoeducatius.

La presidenta Marta Barrachina ha destacat “la disciplina, el sacrifici, el treball de cadascun d'ells, la constància i el tindre els objectius clars”, i ha incidit en què des de la Diputació Provincial i des de l'àrea de Promoció Econòmica, “no podem emprendre per vosaltres ni podem posar en marxa eixos increïbles i exitosos projectes, però el que sí que podem és ajudar-vos en formació i en competències, a crear aliances entre vosaltres i les entitats i sobretot a generar oportunitats que és el senyal d'esta entitat”.

La dirigent provincial ha afegit que des de la institució continuaran impulsant iniciatives emprenedores així com els nous projectes Impulsa Emprenedoria i Consolida Pime, que formen part de la nova Estratègia Provincial de Foment de l'Ocupació, l'Emprenedoria i la Promoció Econòmica.

Així mateix, la institució provincial duu a terme diferents programes, formacions i jornades dirigides a emprenedors que compten amb la col·laboració d'entitats de tota la província, algunes d'elles han participat en la següent taula redona. La presidenta de la Diputació ha agraït a les entitats el seu treball “per generar noves oportunitats, per animar i estar al costat dels emprenedors de la nostra província”. “Entitats com vosaltres feu possible que tinguem una província emprenedora, innovadora i de futur”, ha subratllat Marta Barrachina.

Així, després de conéixer els passos, els èxits i els aprenentatges de les iniciatives emprenedores, ha sigut el torn de les entitats que recolzen eixe esperit emprenedor. El diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés, ha sigut l'encarregat de conduir la taula redona d'entitats i que ha comptat amb la participació de la Cambra de Comerç de Castelló, CEEI, Secot, Globalis, Gal Maestrat Plana Alta, Xarxatec i Espaitec. “Totes elles empreses amb les quals col·laborem des de la Diputació amb l'objectiu d'impulsar i dinamitzar el territori a través de l'emprenedoria, treballant per a ajudar i acompanyar als emprenedors”, ha incidit el diputat provincial.

Des de la Cambra de Comerç, el director gerent Javier Valls ha explicat els projectes que duen a terme des de l'entitat amb la qual la institució provincial col·labora de manera estreta en esdeveniments com Work Fòrum, iniciatives d'emprenedoria i atracció del talent entre altres.

Per part del CEEI Castelló, la directora en funcions, Alexandra Badoiu ha comentat el treball que realitzen des del Centre Europeu d'Empreses Innovadores a Castelló que ha impulsat, al costat de la institució provincial, iniciatives com l'acceleradora Orbita i el programa Move Up.

Des d’Espaitec, el gerent Juan Antonio Bertolin ha fet referència al programa Castelló Global Program, mentres que des de Fundació Globalis, la seua directora María Bellmunt ha destacat el Fòrum Nacional d'Innovació i Joves Interconnectats, entre altres iniciatives.

Per part del GAL Maestrat Plana Alta, el seu gerent Marta Urban ha indicat l'estreta col·laboració que mantenen amb els CEDES a través de la programació d'actuacions per a informar i formar a través de jornades i cursos per a l'elaboració del pla de viabilitat d'empreses.

Des de Secot, el seu president, Juan José Montoro ha posat en valor el nous programa Connecta Talent, que es posarà en marxa per primera vegada enguany i, finalment, el president de Xarxatec, José Bort, ha explicat la col·laboració que mantenen amb la institució provincial per a dur a terme formacions i iniciatives de cara a l'emprenedoria en el seu vessant més tecnològic i innovadora.

La jornada ha conclòs amb la conferència ‘Resiliència: transformar l'adversitat en oportunitat’ impartida per Elena Cucala, llicenciada en Psicologia i Coach Certificada i experta en Psicologia Organitzacional Positiva.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador