Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Els Premis Òrbita 2022 reparteixen 100.000 euros entre les startups Clotsy Brand, Uphint, HauxT, El asador en tu casa i Neurocatching

Els Premis Òrbita 2022 reparteixen 100.000 euros entre les startups Clotsy Brand, Uphint, HauxT, El asador en tu casa i Neurocatching
Els Premis Òrbita 2022 reparteixen 100.000 euros entre les startups Clotsy Brand, Uphint, HauxT, El asador en tu casa i Neurocatching.
19 de Novembre de 2022

La iniciativa està impulsada per la Diputació de Castelló i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores

La sala d'actes del CEEI Castelló va ser escenari, ahir divendres, de l'acte de lliurament dels premis del Programa Òrbita 2022. El Investor's Day va posar el fermall d'or a la cinquena edició de l'acceleradora impulsada pel centre i la Diputació de Castelló. Les startups HauxT, Uphint, Neurocatching, El asador en tu casa i Clotsy Brand es van alçar amb els 5 Premis Òrbita, dotats amb un total de 100.000 € 'equity free', aportats per la institució provincial.

Clotsy Brand és una marca de marca de moda sostenible amb materials reciclats i amb producció 100% 'made in Spain', mentre que Uphint és una startup que permet documentar processos automàticament, documentar qualsevol flux de treball que es realitze en ordinador. HauxT és una solució tecnològica que facilita la inversió en immobles de lloguer gràcies a la tecnologia Blockchain. Per part seua, El asador en tu casa és un 'e-commerce' especialitzat en rostits fets a baixa temperatura que se serveixen a domicili. Finalment, Neurocatching està especialitzada en l'ús de neurociència per a la millora del rendiment en línia de les plataformes web.

En format híbrid, presencial amb aforament complet i en línia, l'acte va començar amb la presentació a càrrec del director de CEEI Castelló, Justo Vellón, qui va recordar que en les quatre primeres edicions d'Òrbita, "per part de 40 empreses s'ha generat una xifra de negoci superior als 21 milions d'euros, captant 17,5 milions d'euros en finançament i creant 315 llocs de treball, amb una previsió superior als 467 a la fi d'any". Així mateix, Vellón va posar l'accent que el veritable cor del programa "és l'enorme esforç, la implicació i el treball que han posat sobre la taula en els últims mesos les 10 startups participants en aquesta cinquena edició”.

A continuació, els representants de les 10 empreses participants van realitzar les seves 'pitches'. Successivament van intervenir Ángela Gómez, cofundadora i CMO de Clotsy Brand; Raúl Alarcón, fundador i CEO de HauxT; Ruth Remolar, cofundadora i CEO de Laky; José Manuel Ausín, fundador i CEO de Neurocatching; Ángel Arbizu, cofundador i CEO de New Normal Business; Luis Vicario, cofundador de Periges; Ana María Cabezas, CEO i cofundadora de Soy Qualitat; Jorge Martín, fundador i CEO de Smart Coding Technologies; Diego Díaz, cofundador i CEO de Uphint i Roger Hostalot, fundador i CEO de El asador en tu casa.

Les preguntes del comitè a les startups van donar pas a una conferència de Sergio Ayala, en paral·lel a les deliberacions del comitè de selecció.

Finalment, l'acte de clausura i lliurament de premis va comptar amb la presència del president de CEEI Castelló i CEO de Cuatroochenta, Alfredo Cebrián, i el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Pau Ferrando. Cebrián ha agraït el treball de l'equip d'Òrbita i la complicitat de la Diputació i ha felicitat les startups participants en aquesta cinquena edició, animant-les "a construir el vostre camí, dinamitzant l'economia, perquè tots vosaltres podríeu estar molt bé treballant en altres empreses però heu decidit la via de l’emprenedoria".

Per part seva, Ferrando ha celebrat que Òrbita ja sigui tot un referent com a generador d'empreses, marcant-se com "haver de" donar-li continuïtat i estabilitat a l'acceleradora. Així mateix, ha subratllat que des de la Diputació de Castelló "continuem treballant per a dur a terme dos conceptes intrínsecs, que són la innovació i la resiliència", i va afegir que "gràcies a la qualitat de les candidatures que atreuen el programa i els seus mentors, aquests valors són els que marquen la diferència i l'èxit del programa".

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador