Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació reafirma el seu compromís amb l'emprenedoria i el desenvolupament econòmic de Castelló amb l'impuls del Programa Órbita

La Diputació reafirma el seu compromís amb l'emprenedoria i el desenvolupament econòmic de Castelló amb l'impuls del Programa Órbita
30 de Maig de 2024

La institució provincial i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI) donen inici a la sèptima edició de l'acceleradora de projectes empresarials amb la presentació de les deu candidatures seleccionades .

La Diputació Provincial de Castelló ha reafirmat el seu compromís amb l'emprenedoria i el desenvolupament econòmic de la província amb l'impuls del Programa Órbita.

La institució provincial i el Centre Europeu d'Empreses i Innovació de Castelló (CEEI) han donat inici a la sèptima edició de l'acceleradora de projectes empresarials Órbita amb la presentació dels deu projectes seleccionats per a la present convocatòria.

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Vicente Pallarés, acompanyat per la directora del CEEI Castelló, Alexandra Badoiu, ha donat la benvinguda als emprenedors que participaran en esta experiència única, en “un viatge que serà tan desafiador com gratificant, un viatge de creixement, aprenentatge i transformació en el marc del Programa Órbita que hui enlaira per sèptima vegada”.

Així ho ha expressat el diputat provincial, qui ha assegurat que “Órbita no és només un programa d'acceleració empresarial; és una oportunitat per a convertir somnis en realitat, per a impulsar idees innovadores, transformar i obrir nous camins. Participar en Órbita és ja un premi en si mateix”.

Vicente Pallarés ha felicitat les candidatures seleccionades per la qualitat de les seues propostes i els ha animat a aprofitar al màxim esta magnífica oportunitat que oferix Órbita. “Heu proposat projectes innovadors en sectors clau per al nostre futur, abastant àrees tan diverses i importants com la salut, la robòtica, l'assistència a persones amb discapacitat, la restauració, l'economia circular, els videojocs i la música, entre altres”, ha manifestat el diputat.

Estes iniciatives representen diverses perspectives sobre com abordar la innovació, transformar l'entorn i aconseguir l'excel·lència. “Noves perspectives, de ser, veure i fer de persones amb talent com vosaltres i dels quals desafortunadament no han sigut seleccionats en esta ocasió”, ha subratllat el diputat de Promoció Econòmica.

Els projectes seleccionats han sigut Acctua, Agrointel, Blue Bamboo Studio, EBH3 (Wellness Watcher), Oxygen Gaming, Powerup Menu, Sekond Brand, Umibots Robotics, Upbeat i, finalment, Winners Acadèmia.

D'esta manera, la directora del CEEI a Castelló, Alexandra Badoiu, ha posat de manifest la “dificultat” a l'hora de seleccionar els deu millors projectes entre les desenes de propostes presentades per a emprendre a la província de Castelló. “Cada vegada, el nivell de les iniciatives innovadores que es presenten és més ambiciós, estimulant i amb majors garanties d'èxit, no sols a curt termini, sinó amb unes possibilitats tremendes de tindre un llarg recorregut, que és el que realment tractem d'ajudes a aconseguir amb el programa Órbita”, ha ressaltat la directora.

El Programa Órbita sotmet a les empreses participants a un procés de creixement escalable i sostenible, garantint-los a totes elles l'accés a finançament privat. “L'objectiu és treballar durant el programa amb les 10 empreses seleccionades que destaquen per la seua robustesa i potencial de creixement, la qual cosa els permetrà fer un salt qualitatiu en els seus mercats d'actuació”, ha explicat el diputat de Promoció Econòmica.

En este sentit, Vicente Pallarés ha posat en valor “la passió, el compromís i la determinació de les 10 empreses seleccionades”, i ha mostrat la seua admiració per l'ADN emprenedor de tots ells. “Teniu en vosaltres un esperit emprenedor que us fa únics i imparables i us anime a continuar treballant amb les mateixes ganes i il·lusió que us ha portat ací”, ha assenyalat.

De la mateixa manera, el diputat provincial ha insistit dient que “l'èxit no sempre és un camí recte i sense obstacles. Hi haurà moments de desafiaments i dubtes, però com molts ja haureu comprovat, cada complicació és una oportunitat per a créixer i aprendre”.

Així, ha desitjat a tots els participants uns mesos de treball, aprenentatge i networking, plens d'èxits i oportunitats i els ha tendit la mà de la Diputació per a continuar generant riquesa i oportunitats a Castelló.

“Continuem avant junts, contribuint un futur brillant per a la nostra província, perquè este és només el començament d'un viatge que té el potencial de transformar, no sols les vostres vides, sinó també el teixit empresarial de Castelló”, ha finalitzat el diputat de Promoció Econòmica.

Cal ressaltar que el 90% de les startups impulsades per este programa s'han consolidat a Castelló i han generat un total de 470 ocupacions directes en les 60 empreses que han format part d'Órbita en anteriors edicions.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador