Logo de la Diputación de Castellón Promoción Económica Áreas y entidades

Actualidad

Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys

La ‘Diputació del canvi’ recupera el Pla d'Ocupació per a la contractació temporal als ajuntaments que el PP va suprimir en 2019

La ‘Diputació del canvi’ recupera el Pla d'Ocupació per a la contractació temporal als ajuntaments que el PP va suprimir en 2019
1 de Marzo de 2020

José Martí i Pau Ferrando expliquen que d'aquesta forma es dóna resposta a la petició dels alcaldes que reclamaven fons per a reforçar els serveis municipals a l'estiu

L'equip de govern de la ‘Diputació del canvi aprovarà despús-demà dimarts 3 de març la convocatòria del nou Pla d'Ocupació destinat als ajuntaments per a la contractació temporal de personal en situació d'atur, pressupostat en 850.000 euros. Aquesta xifra és 200.000 euros més alta que la de l'exercici de 2018, última anualitat en què es van llançar aquestes ajudes.

Segons ha explicat el president de la Diputació, José Martí, «recuperem un Pla d'Ocupació que va ser suprimit en 2019 pel PP i que els alcaldes ens van sol·licitar que tornàrem a posar en marxa en les reunions que vam mantindre amb ells en les diferents comarques abans de l'elaboració dels Pressupostos de 2020». Els edils van argumentar que «necessitaven aqueixes ajudes per a fer front a l'increment de població que es produeix en els mesos d'estiu, sobretot, als pobles xicotets d'interior».

Martí ha afegit que amb aquest nou pas cap avant de la Diputació del canvi es posa de manifest que «som la Diputació de tots, perquè la província de Castelló és de tots» i ha felicitat el diputat de l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Pau Ferrando, «perquè la seua gestió ha sigut fonamental per a la recuperació d'aquestes ajudes».

Per part seua, Ferrando ha assenyalat que «recuperem aquesta partida després que l'equip del Partit Popular, amb el senyor Aguilella al capdavant d'aquesta àrea, suprimira aquest servei als municipis. I ho va fer malgrat haver pogut executar un 89% del pressupost l'últim exercici en el qual es van prestar aquestes ajudes».

Segons ha dit, «seguint la petició de les alcaldies, hem rescatat aquest fons amb el qual podran reforçar els serveis municipals, especialment en temporada estival, quan els municipis multipliquen la seua població habitual». Igualment, Ferrando ha explicat que l'augment del pressupost per al Pla d'Ocupació provincial es traduirà directament en un increment de la quantitat mínima garantida als consistoris, que serà de 6.296€ (enfront dels 4.814€ oferits amb anterioritat).

Els contractes subvencionables tindran una duració mínima de tres mesos a jornada completa per a l'execució d'obres o serveis d'interés general i social. Les ajudes del pla beneficiaran a persones desocupades que figuren inscrites com a demandants de treball a LABORA en el moment de la contractació per part dels ajuntaments. La finalitat de les mateixes és reunir col·lectius vulnerables i per això tindran preferència aquelles que pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral, com és el cas de joves sense experiència laboral, majors de 45 anys, persones en situació d'atur de llarga duració, etc.

Tots els ajuntaments de la província tindran garantida la quantitat mínima, sempre que les persones potencialment beneficiàries complisquen els requeriments, i rebran el 100% de la mateixa en el moment que justifiquen l'inici de la contractació. El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l'endemà a la convocatòria en el BOP.

Més informació en: https://www.dipcas.es/es/subvenciones.html?sc=7