Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló denuncia a la Policia Nacional els incidents a l'interior del Palau Provincial en la concentració convocada per CSIF, USO i UGT

La Diputació de Castelló denuncia a la Policia Nacional els incidents a l'interior del Palau Provincial en la concentració convocada per CSIF, USO i UGT
25 de Maig de 2023

Els serveis jurídics de la institució provincial acompanyen a l'escrit les imatges de les càmeres de seguretat

La Diputació de Castelló ha presentat hui denúncia davant la Policia Nacional pels incidents ocorreguts el matí del dimarts 23 de maig en la concentració organitzada a les portes del Palau Provincial per les organitzacions sindicals CSIF, USO i UGT, mobilització sindical que va acabar amb el llançament de diverses bengales a l'interior de l'edifici.

Els serveis jurídics de la Diputació han traslladat a la Policia Nacional la denúncia al costat de les imatges gravades per les càmeres de vigilància de l'edifici, en els quals es pot comprovar el presumpte intent dels concentrats d'accedir a l'immoble i alterar la sessió plenària que s'estava celebrant en aqueixos moments, a més del llançament d'artefactes de fum.

Aquesta denúncia s'incorpora a la que ha elaborat la Policia Nacional que, al costat de la Policia Local, va controlar l'accés dels manifestants a l'edifici. La Policia Nacional, que va procedir el mateix dimarts 23 de maig a la identificació d'alguns dels manifestants, ha sol·licitat també les imatges.

El text de la denúncia de la Diputació resa el següent:

El 23 de maig de 2023, sobre les 10.30 hores, i desenvolupant-se una sessió ordinària del Ple de la Diputació Provincial, s'ha portat a efecte una convocatòria de protesta per part de determinades organitzacions sindicals (CSIF, UGT i USO), en la Plaça de les Aules de Castelló, davant la seu de la Diputació Provincial, i a la qual han acudit, a més de personal al servei de la Diputació Provincial, diversos bombers i personal del Consorci Provincial de Bombers de la Diputació Provincial.

Un o diversos dels citats bombers han arribat a llançar pots de fum, bengales, o artefactes similars, fins i tot a l'interior de les dependències de la Diputació Provincial, que han ocasionat abundant fumera en les dependències provincials citades, arribant-se a disparar les alarmes antiincendis, i ocasionant rellevants molèsties al personal de l'entitat provincial, sobretot al qual es trobava en la planta baixa del palau provincial, fins al punt que s'han hagut de personar efectius tant de la Policia Local de Castelló, com de la pròpia Policia Nacional.

Acompanyem, als efectes pertinents, l'enregistrament de l'esdevingut per les càmeres de seguretat instal·lades en la seu de la Diputació Provincial de Castelló. El que posem en coneixement d'aqueixa autoritat, als efectes pertinents.

Des de la Diputació de Castelló es lamenta aquest incident, per l'afecció que ha pogut generar el fum tant als treballadors i treballadores de la casa, com als ciutadans i ciutadanes que estaven en l'immoble realitzant gestions.

Des de la Diputació de Castelló es defensa el dret de tots els col·lectius i ciutadans a realitzar actes de protesta i plantejar les seues reivindicacions, però es rebutja “de manera categòrica” l'actuació que han protagonitzat els representants del personal de la Diputació i del Consorci Provincial de Bombers.

Així mateix, es ressalta que des de 2019 s'han mantingut tots els contactes i reunions necessàries per a implantar la carrera professional que reclamen els sindicats, que en el pressupost de 2023 comptava amb la seua partida corresponent.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador