Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació fomenta l'ocupació entre col·lectius en risc d'exclusió

La Diputació fomenta l'ocupació entre col·lectius en risc d'exclusió
14 d'Octubre de 2017

La Diputació de Castelló fomenta l'ocupació entre col·lectius en risc d'exclusió amb una inversió de 200.000 euros.

14 d'octubre. La Diputació de Castelló fomenta l'ocupació entre col·lectius en risc d'exclusió amb una inversió de 200.000 euros. Així, el Govern provincial impulsa accions adreçades a reduir la desocupació i recolzar les persones desempleades de llarga duració amb majors barreres per a trobar la seua oportunitat laboral.

 

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “des del Govern provincial hem subvencionat enguany una desena d'associacions humanitàries amb una aportació de 200.000 euros, una xifra que es tradueix en centenars de persones beneficiades. La Diputació té un deure clar: estar al costat de les persones. Per aquesta raó, volem saber les seues preocupacions i treballem dia a dia per a buscar una solució ràpida i efectiva als seus problemes”.

 

En aquest sentit, apunta Aguilella, “ens hem aliat amb l'entramat associatiu social de la província per a millorar la qualitat de vida de les persones més necessitades, cofinançant iniciatives que donen més i majors oportunitats laborals”.


 

Set projectes socials, i centenars de persones beneficiades

El diputat Aguilella ha mantingut una ronda de reunions amb els col·lectius beneficiaris d'aquesta iniciativa de la Diputació a través de la qual ha pogut comprovar el caràcter social d'aquestos programes que han realitzat durant 2017. Inclouen, entre altres, cursos formatius i programes d'inserció laboral.

Aquest és el cas de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, que ha realitzat un taller de formació per a persones cuidadores de persones amb la malaltia d'Alzheimer, donant així un suport real a totes aquelles persones que s'encarreguen de persones amb aquesta o altres demències. La metodologia, ressalta Aguilella, “està basada en tècniques de participació activa, amb gran importància dels grups”.


 

La Fundació Amigó, d'altra banda, ha elaborat el Projecte INSOLA, amb l'objectiu d'orientar i formar, a través d'itineraris personalitzats, persones que es troben en tractament per problemes addictius, a fi d'aconseguir i consolidar la seua reinserció laboral.


 

La iniciativa ‘Vives Emplea Plana Alta’ també té com a objectiu contribuir a la inclusió professional de persones en situació o risc d'exclusió social. Per això, la Fundació Acció Contra la Fam ha dissenyat un itinerari formatiu, que tindrà lloc al Grau, en el què s'adquiriran “les habilitats socials i competències bàsiques per a trobar ocupació entre persones en situació de desocupació de llarga duració”, ha destacat el diputat.


 

L'associació CASDA, així mateix, ha presentat una acció social que procura millorar l'ocupabilitat de les persones amb el VIH. Davall el títol ‘Construint el futur de les persones amb VIH/sida en risc d'exclusió social a través de l'ocupació’, el taller s'ha centrat sobretot a “facilitar l'accés al mercat laboral, sensibilitzar i aconseguir una no discriminació cap aquestes persones”.


 

Per la seua banda, el projecte ‘Preocupa’t ‘, liderat per Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló, consisteix en la posada en marxa i desenvolupament d'un taller prelaboral de serveis a la comunitat, davall la metodologia de l'aprenentatge-servei. Amb aquesta iniciativa, l'entitat vol “millorar les competències personals de les persones participants, de manera que puguen desenvoldre's adequadament en contextos de treball normalitzats”, puntualitza Aguilella.


 

L'Associació de Persones amb Discapacitat Cocemfe Maestrat ha celebrat gràcies a aquesta ajuda de la Diputació unes jornades formatives per a persones amb diversitat funcional, així com per a professionals i/o especialistes en contacte amb el col·lectiu, amb l'objectiu de formar-los perquè puguen enfrontar-se al gran repte que suposa buscar ocupació. El diputat Aguilella ha pogut participar en una de les set sessions en què s'han tractat temes com l'entrevista o el disseny del CV, com també nocions de dret laboral o pràctiques en un hort ecològic. Cal destacar que és la primera vegada que un col·lectiu proposa una iniciativa així al Baix Maestrat, unint coneixements teoricopràctics i incloent l'oportunitat de realitzar pràctiques en un entorn de treball real.

 

La Fundació Síndrome de Down Castelló ha dut a terme un programa d'inserció, assessorament, orientació i tutorització a través del qual personal tècnic ajuda a la integració real en les empreses dels treballadors i treballadores amb Síndrome de Down i amb discapacitat intel·lectual.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador