El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, visita l'ITC per a conéixer de prop l'estructura d'I+d+i ceràmica de la mà del president i director de l'AICE-ITC, José Castellano i Gustavo Mallol, respectivament.
Castelló, 28.07.2019. El diputat provincial de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha realitzat una visita a l'Institut de Tecnologia Ceràmica, en la seua seu del campus universitari de l'UJI, on va estar acompanyat pel president i director de l'AICE-ITC, José Castellano i Gustavo Mallol, respectivament. El motiu de la visita va ser conéixer de prop l'estructura d'investigació de l'ITC, un referent en la investigació ceràmica i un generador d'innovació per a la indústria ceràmica espanyola, situada en més d'un 90% a Castelló.
A més, tots dos directius van poder explicar diversos dels projectes en els quals, gràcies al suport de la Diputació de Castelló, està treballant l'ITC sempre amb la finalitat última de donar suport a la competitivitat de la indústria ceràmica i acréixer la seua escalada cap als primers llocs en el complex escenari global.
Les dues fites més importants en aquesta col·laboració entre la Diputació i l'ITC són dues potents eines denominades Vigilancer i Solconcer, però, a més, l'ITC col·labora en altres projectes al costat de la Diputació, com el concurs “Som Ceràmica”, que premia l'ús innovador de la ceràmica en els espais urbans.
Ximo Huguet es va mostrar molt interessat i va apreciar la labor investigadora de les més de 100 persones que en l'ITC dediquen intensos esforços a la I+D+i per a la ceràmica en tota la seua cadena de valor i va mostrar la seua predisposició a col·laborar i fins i tot augmentar en la mesura del possible el suport de la Diputació en aquests àmbits, sempre tenint en perspectiva el creixement d'un sector que és el motor local de la nostra economia local i autonòmica, a més de ser un dels sectors que més aporta a la balança comercial espanyola.
Per tant, i conscient de la repercussió en el benestar de la ciutadania de Castelló i els seus municipis, va rebre de grat la informació referida a aquesta labor desenvolupada per l'institut i sustentada per la Diputació Provincial de Castelló.
L'Institut de Tecnologia Ceràmica, segons ha assenyalat Ximo Huguet, “s'ha convertit en un referent per a la investigació, innovació i desenvolupament del sector ceràmic”. En aquest sentit, destaca que, de la mà José Castellano i Gustavo Mallol, “he tingut l'oportunitat de compartir projectes i traçar noves línies de col·laboració en un sector econòmic tan important per a la província com és el ceràmic”.
Sobre Vigilancer
VIGILANCER és un sistema pioner de vigilància competitiva en l'àmbit ceràmic que ha desenvolupat un potent sistema de cerca d'informació en mitjans i fonts en línia. El rastreig de la informació es realitza sobre incomptables fonts procedents de tot el món. La recollida d'informació es produeix gràcies a una plataforma tecnològica que incorpora la cerca semàntica, cercador d'informació econòmica, sindicalizadores de continguts i *monitorizador de webs. Tota aquesta informació és útil al sector ceràmic per a donar-li a conéixer tant les seues febleses com les seues fortaleses, a més de proposar-li noves oportunitats de negoci i nous mercats, a més d'elaborar estudis que poden ser armes competitives per a la diferenciació de les empreses en el mercat.
www.vigilancer.es
Sobre Solconcer
El projecte Solconcer: Caracterització de Solucions Constructives. Avaluació ambiental, econòmica i prestacional de solucions constructives en funció del tipus de recobriment té com a objectiu fonamental oferir als sectors de la construcció i la ceràmica una eina informàtica capaç de caracteritzar, de manera rigorosa i des del punt de vista ambiental, econòmic i prestacional, nombroses solucions constructives. Va dirigit tant a arquitectes, prescriptores, promotors o fabricants que vulguen comptar amb una eina innovadora que done suport a les seues decisions o pose en valor els seus productes. Solconcer és útil al*prescriptor i al fabricant perquè els permet analitzar diferents solucions constructives tenint en compte tres criteris: els impactes ambientals, els costos i el nivell de prestacions. Cadascun d'aquests tres paràmetres engloba una sèrie d'indicadors, que poden ser consultats en l'apartat corresponent.
www.solconcer.es