Com a novetat, l’àrea destina 263.061,77 euros a les Oficines Acelera Pyme i 18.720 al programa de formació en capacitats digitals
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, han presentat aquest matí les línies estratègiques per al pressupost de l’àrea, que sumen un total de 5.386.746,32 euros. Martí ha assenyalat que «un eix fonamental que persegueix l'àrea de Promoció Econòmica és el foment de la formació i l'ocupació de qualitat».
Així, entre les línies presentades, s'ha destacat la incorporació del programa d'Oficina Acelera Pyme, actiu ja en els centres CEDES de les comarques del Nord, que compta amb un pressupost de 263.061,77 euros, per tal d'impulsar el procés d'incorporació de tecnologies digitals i innovadores per part de les Pimes i persones emprenedores als municipis rurals de Castelló, així com el programa de formació en capacitats digitals, destinat per a dones específicament, amb un pressupost de 18.720 euros. «Ambdós programes són finançats pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, a través dels Fons Next Generation», ha explicat Ferrando.
El president ha destacat que «l’objectiu d’aquesta Diputació de Castelló és millorar la qualitat de vida de la gent i que millor que fer-ho que oferint oportunitats per a ampliar coneixements i destreses, i tindre unes bones condicions laborals. I això és el que pretén aquest pressupost amb tots els projectes inclosos».
A més a més, Martí ha assenyalat que les oficines Acelera Pyme i el programa de digitalització, «són dos programes amb els quals volem incentivar l’ús dels programes informàtics, la digitalització i la tecnologia en les empreses, pimes i emprenedors i emprenedores». «La digitalització és una realitat que les empreses han de fer front i, com no podia ser d’una altra manera, a través de les oficines Acelera Pyme i el programa de digitalització, la Diputació de Castelló ajudarà i acompanyarà a les empreses i emprenedors a assolir aquest repte», ha afegit el president de la Diputació.
Per la seua banda, Ferrando ha assenyalat que el Pla d’Ocupació, amb 1,2 milions de pressupost, «continua sent una demanda de tots els municipis castellonencs, i es podrà sol·licitar a partir de la primavera per a escometre contractacions per un període de tres mesos en tasques d'oci i foment del turisme».
«També continuem amb els convenis que formen part del programa de Promoció Econòmica i Relacions Internacionals, amb 2.163.993,86 euros, com XarxaTec Activa, per més de 47.000 euros, un programa d’activació tecnològica que té com a objectiu capacitar i activar a perfils que estan fora del mercat laboral o en un procés de reconversió per a entrar en empreses IT», ha explicat el diputat encarregat de l’àrea.
Joves emprenedores
Dins dels programes que es desenvolupen en l’àrea, destaca també el programa a joves emprenedores, amb una partida de 100.000 euros, per tal d’impulsar l’emprenedoria jove a les comarques del Nord.
Per altra banda, també s’ha destacat el conveni amb la Universitat Jaume I, en el programa Talent Rural, amb un conveni de 29.540 euros. «Apostem per distribuir el talent jove per empreses de municipis d’interior i teixir així sinergies professionals durant el període de pràctiques curriculars de l’alumnat», ha destacat Ferrando.
Convenis i col·laboracions
Així doncs, dins dels convenis i les col·laboracions de l’àrea amb altres agents econòmics, també s’ha destacat el Work Fòrum, amb la Cambra de Comerç, que compta amb un pressupost de 40.000 euros, el CEEI i el seu programa d’acceleració d’Empreses ‘Orbita’, amb més de 140.000 euros, i l’ESPAITEC de l’UJI, amb el ‘Castellón Global, amb un pressupost de 71.995 euros.