Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló impulsa l'activitat de l'Escola Taurina en els 135 municipis de la província a través de classes pràctiques formatives

La Diputació de Castelló impulsa l'activitat de l'Escola Taurina en els 135 municipis de la província a través de classes pràctiques formatives
30 de Març de 2025

El diputat de l'Escola Taurina, David Vicente, anuncia l'aprovació del protocol d'adhesió d'ajuntaments al Pla Formatiu de l'O.A.L. Escola Taurina de Castelló per a acollir classes pràctiques, amb mort o sense mort, durant l'any 2025, i anima als ajuntaments a sol·licitar la realització d'esta activitat en els seus municipis.

La Diputació Provincial de Castelló impulsa l'activitat de l'Escola Taurina en els 135 municipis de la província a través de classes pràctiques formatives amb l'objectiu de fomentar la tauromàquia.

El diputat de l'Escola Taurina, David Vicente, ha anunciat l'aprovació del protocol d'adhesió d'ajuntaments al Pla Formatiu de l'O.A.L. Escola Taurina de Castelló per a acollir classes pràctiques, amb o sense mort, durant l'any 2025. Així doncs, els ajuntaments que ho desitgen, ja poden sol·licitar la realització d'esta activitat en els seus municipis.

“Des de la Diputació de Castelló impulsem una nova convocatòria perquè els municipis puguen programar en les seues localitats classes pràctiques i dinamitzar la província amb esdeveniments taurins”, ha expressat David Vicente, qui ha incidit en què “la tauromàquia és una tradició arrelada amb força en la nostra identitat”.

Pel que fa a les convocatòries, els ajuntaments poden sol·licitar classes pràctiques formatives amb o sense mort. Però, per a poder realitzar esta activitat, hauran de disposar d'una plaça de bous fixa o portàtil homologada d'acord la normativa vigent o un recinte habilitat a este efecte; comptar amb banda de música i personal de plaça que assegure el correcte desenvolupament de l'activitat formativa, així com comptar de alguacilillo, i tindre serveis mèdics i vestuaris, entre altres compromisos que hauran d'assumir per a poder dur a terme la classe.

El diputat provincial ha animat als ajuntaments dels 135 municipis de la província a col·laborar amb la Diputació de Castelló per a portar als seus municipis l'art dels alumnes de l'Escola Taurina, i així acostar el treball d'estos joves a cada racó d'esta terra taurina.

“Per als alumnes de l'escola, la celebració de classes pràctiques en els municipis castellonencs és molt important, ja que els permet lluir-se en la plaça, demostrar el seu treball i la seua afició, i que els veïns i aficionats a la tauromàquia els conega”, ha assenyalat David Vicente, qui ha posat l'accent que quants més municipis se sumen al Pla Formatiu, “major serà l'activitat per a l'Escola Taurina i per tant, més oportunitats tindran els nostres jóvens de demostrar les seues habilitats i destreses en el toreig”.

En este sentit, el diputat ha explicat que l'Escola Taurina desenvolupa un pla formatiu anual que consistix a preparar als seus alumnes per a educar-se i formar-se en l'art de la Tauromàquia i ha insistit dient que és en estes classes pràctiques formatives “on realment es forgen els toreros”, ja que “consistixen en la lídia d'anolls o erales en una plaça de bous”.

Al respecte, David Vicente ha destacat els objectius de l'Escola Taurina, no sols en termes de formació de torero, sinó també en “la formació de persones i d'aficionats”. Així doncs, estes jornades taurines pretenen contribuir a difondre la gran labor que fan tant els alumnes, com el professorat de l'escola.

El termini perquè puguen adherir-se al pla formatiu de l'Escola Taurina i celebrar classes pràctiques formatives amb o sense mort està obert fins al 20 d'abril.

 

Classes de toreig

La Diputació de Castelló també ha obert la convocatòria per als municipis de la província que desitgen albergar exhibicions de toreig de saló de l'Escola Taurina al llarg de l'any. Així doncs, per al present exercici es prestaran 10 serveis mitjançant la presència del professor i alumnat de l'Escola Taurina de Castelló, que realitzaran una exhibició de toreig de saló per a tots els públics, oferint les primeres nocions de l'art de la tauromàquia, així com l'explicació del desenvolupament d'una correguda de bous.

“Amb esta activitat, donem a conéixer el toreig i la seua tècnica i aprofundim en el coneixement de l'art del toreig”, ha comentat David Vicente. Podran concórrer a la present convocatòria tots els municipis de la província de Castelló que desitgen albergar una classe de toreig de saló. Per a això, assumiran el compromís de disposar d'una plaça que dispose d'espai suficient per a poder desembolicar amb solvència la Classe de toreig de saló i d'un equip de so amb micròfon per a millorar la funció didàctica de l'activitat.

El termini perquè els municipis puguen sol·licitar la celebració de les Classes Pràctiques finalitzarà el 31 d'octubre de 2025 o amb l'assignació dels 10 serveis contractats per a 2025.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador