Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló expandirà les possibilitats de la ceràmica de Castelló amb el primer conveni de col·laboració amb Ascer

La Diputació de Castelló expandirà les possibilitats de la ceràmica de Castelló amb el primer conveni de col·laboració amb Ascer
27 de Febrer de 2024

La presidenta Marta Barrachina anuncia que el primer conveni directe de la Diputació amb Ascer tindrà una dotació de 80.000 euros i es destinarà a la promoció dels grans projectes de la ceràmica de Castelló a nivell nacional i internacional.

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha anunciat este dimarts en Cevisama que la institució provincial subscriurà el primer conveni directe amb la patronal ceràmica Ascer. Una ajuda que ascendix a 80.000 euros i que forma part de les accions empreses per la primera presidenta de la Diputació per impulsar, ajudar i col·laborar amb el motor estratègic de la província.

 

La màxima representant de la institució provincial ha mantingut en Cevisama una reunió amb el diputat de Promoció Ceràmica, Vicente Pallarés, amb el president d’Ascer, Vicente Nomdedeu, el secretari general, Alberto Echavarría, i el vicepresident, Ismael García. Durant la trobada han definit l'objecte del primer conveni que la Diputació de Castelló firmarà amb la patronal i amb el qual es reforçarà la seua promoció.

 

La reunió de hui és un exemple de l'estreta col·laboració entre tots dos ens i com ha ressaltat Marta Barrachina, “tenim una línia de comunicació pràcticament diària per a poder conéixer les seues necessitats, demandes i com podem ser-los útils des de l'administració provincial”.

 

Així, dins d'eixe compromís de la presidenta i el conjunt del Govern Provincial d'aconseguir una Diputació útil, àgil i pròxima, el conveni amb la patronal taulellera es destinarà a l'edició i publicació d'un llibre que albergarà els grans projectes de ceràmica de la província i es distribuirà a nivell nacional i internacional. “Serà un motiu més de promoció de la ceràmica del nostre territori, amb molta informació tècnica, de grans projectes i que deixaran patent les aplicacions possibles de la ceràmica de la província”, ha afirmat la presidenta del Govern Provincial.

 

Així mateix, i com “primer és la província i els seus pobles”, tal com ha destacat la presidenta de la Diputació, el llibre que s'editarà comptarà amb un dels premis CRU, la plaça + parada d'autobús de Vinaròs, “així que este llibre serà una forma més de posar en valor estos premis que des de la Diputació realçarem en les pròximes edicions”, ha anunciat Marta Barrachina.

 

La presidenta del Govern ha indicat que el conveni entre la Diputació de Castelló i Ascer s'unix a l'acord anunciat fa a penes unes setmanes entre el Consell i la patronal a fi d'impulsar una campanya de promoció ceràmica la qual es dissenyarà seguint les necessitats del propi sector ceràmic, cosa que significa que es respectaran les línies estratègiques i el disseny que marca la pròpia indústria de la ceràmica de la província. Amb això, la màxima representant de la institució provincial compartix amb el president de la Generalitat la necessitat d'ajudar al sector ceràmic perquè no sols és un motor econòmic, vector d'innovació i competitivitat o un sector clau en la generació d'ocupació i oportunitats a Castelló. És a més, la imatge i símbol de la personalitat d'esta província. En eixe sentit, tots dos dirigents insistixen en la importància de l'arribada de les ajudes per part del Govern Central perquè la indústria de la ceràmica no s'apague.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador