Anar a la Web de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló digitalitza els arxius municipals d'Algimia de Almonacid i Torralba del Pinar i garantix la correcta gestió dels documents

La Diputació de Castelló digitalitza els arxius municipals d'Algimia de Almonacid i Torralba del Pinar i garantix la correcta gestió dels documents
24 d'Abril de 2024

La diputada d'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions, Marisa Torlà, entrega a l'Ajuntament d'Algimia de Almonacid i Torralba del Pinar una memòria externa amb les imatges resultants de la digitalització de la documentació. “Preservem el patrimoni documental històric i recuperem milers d'històries de l'arxiu dels dos municipis”, comenta la diputada.

La Diputació Provincial de Castelló ha digitalitzat els arxius municipals d'Algimia de Almonacid i Torralba del Pinar i amb això garantix la correcta gestió del patrimoni documental local dels dos ajuntaments.

La diputada d'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions de la institució provincial, Marisa Torlà, ha entregat este matí a l'alcalde d'Algimia de Almonacid, Jaime Pertegaz, i a l'alcaldessa de Torralba del Pinar, Silvia Pérez, una memòria externa amb les imatges resultants de la digitalització de la documentació que ha realitzat la Diputació de Castelló dins del Pla d'Arxius Municipals.

El propòsit d'este Pla, tal com ha explicat la diputada provincial, és “garantir la correcta gestió del patrimoni documental local dels ajuntaments menors de 10.000 habitants”. Pretén ser un instrument per a donar suport tècnic a aquells municipis que no disposen d'un responsable tècnic d'arxiu, amb l'objectiu de “garantir el manteniment dels arxius municipals de la província, i la seua adaptació als nous entorns derivats de l'administració electrònica, mitjançant un equip d'arxivers itinerants”, ha afegit Marisa Torlà.

En este sentit, la diputada d'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions ha posat l'accent en el compromís de la presidenta Marta Barrachina per solucionar els problemes i garantir recursos en les zones de l'interior de la província. “En l'equip de Govern Provincial tenim un compromís amb els nostres 135 municipis i sempre tractarem de donar la major i millor resposta a les seues necessitats perquè el conjunt de la província compte amb les mateixes oportunitats”, ha ressaltat la diputada provincial.

Així doncs, la institució provincial ha realitzat un tractament arxivístic adequat sobre els fons documentals acumulats en l'arxiu municipal d'Algimia de Almonacid i Torralba del Pinar per a garantir la seua organització, classificació i descripció, així com l'establiment d'un servici itinerant d'assistència tècnica en l'arxiu municipal que permeta “l'actualització, manteniment i estabilitat de la funció arxivística en el municipi”, ha comentat Marisa Torlà.

D'esta manera, la diputada de Publicacions ha posat en valor el treball que ha realitzat el personal de l'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions de la Diputació de Castelló que ha sigut l'encarregat d'estudiar i digitalitzar els documents en paper, és a dir, tots els arxius físics, “una tasca que requerix molt temps, però que gràcies a la seua implicació i professionalitat, hui és una realitat i podem retornar als dos ajuntaments tots els seus documents”.

La diputada Marisa Torlà ha retornat tota la documentació del Fons Antic d'Algimia de Almonacid i del Fons de l'Arxiu Municipal de Torralba del Pinar, digitalitzada i tractada pel Servici d'Arxiu, Gestió Documental i Publicacions de la institució provincial.

“Preservem el patrimoni documental històric i recuperem milers d'històries de l'arxiu dels dos municipis”, ha rematat Marisa Torlà.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador