Les startups seleccionades són Soc ISO+Digital, Uphint, Clotsy Brand, Neurocatching, New Normal Business, Haux T, El Rostidor a la Teva casa, Smart Coding, Periges i Laky Soc
La sala d'actes de CEEI Castelló ha acollit avui dijous l'acte inaugural de la cinquena edició del Programa Òrbita d'Acceleració Empresarial, que ha tingut com a eix central la presentació dels 10 projectes seleccionats per a participar en l'acceleradora millor valorada d'Espanya segons l'últim estudi de Funcas.
Les i els CEOs i founders de les startups triades -Soc ISO+Digital, Uphint, Clotsy Brand, Neurocatching, New Normal Business, Haux T, El Rostidor a la teva casa, Smart Coding, Periges i Laky- han realitzat les seves ‘pitches’ davant el Club d'Inversió del programa, membres de startups participants en edicions anteriors i els representants de diverses ‘corporates’ castellonenques la col·laboració de les quals suposa la principal novetat de la nova edició de la iniciativa.
En la cloenda, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha felicitat a totes les persones participants en aquesta edició de l'Òrbita, "una nova edició d'un programa que s'ha convertit en un autèntic referent provincial, nacional, estatal i internacional".
Així mateix, ha subratllat que des de la Diputació de Castelló “sempre hem portat dos conceptes intrínsecs dins de la pròpia natura que són la innovació, i la resiliència", afegint que "gràcies a la qualitat de les candidatures que atreu ho programa Òrbita i els seus mentors, aquests valors són els que marquen la diferència i l'èxit del programa”.
L’acte ha començat amb la presentació del director de CEEI Castelló, Justo Vellón, qui ha destacat que les 40 startups ja accelerades per Òrbita han generat ja una xifra de negoci “superior als 21 milions d'euros, captant 12 milions d'euros en finançament i creant 315 llocs de treball, amb una previsió de 467 a la fi de 2022”. Vellón ha valorat el reconeixement de Funcas “com a esperó per a continuar treballant intensament i que cada edició sigui millor que l'anterior” i després de subratllar la complicitat de la Diputació de Castelló des de l'inici del programa, ha agraït la cooperació de Cuatroochenta, Grup Altadia, Chumillas Technology, Grup Gimeno, Grup Keraben, Grup Simetria, Orbel Grup, UBE I Zschimmer&Schwarz España, donant-los la benvinguda a Òrbita.
A continuació, Roberto Touza ha moderat una taula rodona sobre ‘L'abans i el després d'una acceleradora’, amb la participació de tres participants en anteriors edicions d'Òrbita: Daniel Eivissa, CEO de Aiudo; Alejandro Carbonell, CEO de Green Urban Data i David Berbel, CEO de Momoven.
En el diàleg, hi ha hagut coincidència sobre l'alt valor que aporta una acceleradora com a Òrbita a través de les sessions formatives i les aportacions dels mentors. Així, Carbonell ha admès que “potser arribes per l'esperó dels premis, però aquesta mentalitat canvia en veure tot el que t'aporta el programa”.
Per part seva, Berbel ha precisat que “es crea tota una família amb els altres projectes, i a través de les sessions et bombardegen el cap fent-te créixer, recapacitant sobre molts aspectes”. Per part seva, Eivissa ha recomanat als participants en la cinquena edició que aprofitin al màxim el programa “per a despullar el projecte, perquè és la manera de millorar en molts temes, gràcies a que hi ha sessions de gran valor”. A més, els tres han coincidit en la importància de l'atenció personalitzada per a prestar el millor servei a les empreses participants i han remarcat que Òrbita és l'acceleradora que més els ha aportat professional i personalment, entre les quals han conegut.
Seguidament, els emprenedors que han vist les seves iniciatives seleccionades en aquesta edició han dut a terme les seves ‘pitches’. D'aquesta manera, Ana Cabezas, CEO de Soy ISO+Digital, ha presentat el seu programari integral (ERP) per a la gestió digital de les normes ISO. Posteriorment, Diego Díaz, CEO de Uphint, ha exposat el seu programari SaaS que genera automàticament guies amb captures de pantalla i explicacions de qualsevol procés informàtic perquè uns altres puguin aprendre-ho o replicar-ho.
Li ha seguit Alfonso Saura, CEO de Clotsy Brand, qui ha mostrat les línies generals de la seva e-commerce de roba vegana i ressò-sostenible elaborada amb materials orgànics i reciclats. Jose Manuel Ausín, CEO de Neurocatching, ha presentat per la seva part un SaaS B2B de Neuromarketing que ajuda a entendre l'atenció i l'emoció dels usuaris a través de la intel·ligència artificial. A continuació, Ángel Arbizu, CEO de New Normal Business, ha explicat una plataforma que desafia l'estatus-quo de la relació laboral, posant en contacte a empreses amb talent remot, proporcionant agilitat i sense despeses fixes.
A continuació, Raúl Alarcón, CEO de Haux T, ha presentat una plataforma immobiliària global que usa la Tecnologia blockchain per a oferir una solució única a inversors, promotors i inquilins, mentre que Roger Hostalot, CEO del Rostidor a la teva Casa, ha exposat la seva foodtech dedicada a elaborar rostits d'alta cuina, fets a baixa temperatura, enviats al buit a domicili. Seguidament, Jorge Martín, CEO de Smart Coding, ha posat sobre la taula el valor d'una empresa d'enginyeria industrial que desenvolupa i ven equips de marcatge industrial a nivell mundial. Així mateix, Víctor García, CEO de Periges, ha presentat el seu programari SaaS per a empreses del sector d'assegurances “Insurtech”.
El torn de ‘pitches’ s'ha tancat amb la intervenció de Ruth Remolar, CEO de Laky, amb una solució tecnològica que permet crear i compartir claus digitals i gestionar l'obertura dels accessos, permetent a més obtenir rendibilitat de determinats espais com a places de pàrquing cedint-les en lloguer i contribuir a la mobilitat sostenible compartint punts de càrrega elèctrica.