Anar a la Web de la Diputació de Castelló

L'acceleradora Òrbita impulsada per Diputació i CEEI anuncia les seues 10 seleccionades i arranca la seua quarta edició

L'acceleradora Òrbita impulsada per Diputació i CEEI anuncia les seues 10 seleccionades i arranca la seua quarta edició
10 de Juny de 2021

Ferrando destaca la “qualitat” i la “projecció” del programa, que compta enguany amb candidatures locals, estatals i internacionals

La quarta edició del Programa Òrbita d'Acceleració Empresarial, l'acceleradora de CEEI Castellón i Diputació de Castelló, ja està en marxa. Hui dijous han sigut presentades les 10 empreses seleccionades entre les més de 120 candidatures rebudes, en un acte que ha sigut transmés en directe a través de Youtube. Les triades han sigut Arkadia Space, Catness Game Studios, Flit2Go, Live4Life, Mimoto Parking, Momoven, Neocheck, Sharing Away, Texturjet i ForestChain.

En la presentació de l'acte, Justo Vellón ha animat a les participants a aprofitar els pròxims mesos per a seguir el camí de les 30 companyies participants en les tres primeres edicions del programa, que -ha destacat- «han generat ja un volum de negoci superior als 17,2 milions d'euros, captant 9,9 milions d'euros en finançament i creant 204 llocs de treball, amb una previsió superior als 300 a la fi de 2021». Així mateix, Vellón ha volgut destacar l'alt grau de supervivència -superior al 90%- de les participants en el programa, una ràtio especialment elevada en el segment startup.

Per part seua, el diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha destacat en la clausura que aquesta quarta edició del programa Òrbita es caracteritza per la seua «qualitat» i la seua «projecció». En aquesta línia, ha lloat la categoria dels projectes presentats i seleccionats, així com dels i les professionals que col·laboren en el programa per a dotar de contingut les sessions i les interaccions amb les candidates i candidats. Igualment, Ferrando considera que «la ressonància» que Òrbita està tenint en altres territoris tant de l'àmbit estatal com de l'internacional, «redundarà en l'enfortiment del nostre sistema productiu de proximitat i, per tant, de la nostra economia i del mercat de treball que es genere voltant».

El programa es va posar en marxa en 2018 amb el propòsit d'identificar projectes d'alt potencial i a secundar-los per a consolidar el seu creixement, facilitant-los posteriorment l'accés al finançament. Òrbita compta amb l'aval de les seues tres primeres edicions i s'ha consolidat com a indiscutible referent per als projectes més innovadors i escalables.

Durant la sessió, els representants de les startups seleccionades han presentat les seues respectives propostes de valor. Així, Francisco García s'ha referit als motors per a mobilitat de vehicles en l'espai de Arkadia Space (procedent de Villena) i a continuació, Israel Mayén ha explicat les solucions de videojocs 3D i hiperrealistes que proposa la castellonenca Catness Game Studios. Seguidament, Pablo Casañ ha presentat la solució de la valenciana Flit2Go en programari per a ‘carsharing’ i ‘motosharing’, mentre Alberto Sanz ha introduït el cas de Live4Life, una startup de gestió de l'allotjament universitari de mitjana-llarga estada també nascuda a València. A continuació, Alejandro Martín ha presentat la solució de pàrquings coberts i assegurances per a motos, bicicletes i patinets MiMoto Parking, que prové de Madrid i Alacant. De tornada a la Comunitat Valenciana, David Berbel ha exposat la proposta de lloguer de motos entre particulars que suposa Momoven, i a continuació, Héctor Insausti ha presentat l'alacantina Neocheck, dedicada a la verificació automàtica d'identitats en línia. En la fase final dels ‘pitchs’, Lidón Llansola ha explicat el cas de la castellonenca SharingAway, comunitat de parla hispana en la qual ensenyen com crear i créixer projectes digitals sense necessitat de programar una sola línia de codi, l'anomenat No Code) i Xavi García s'ha referit a la vila-realenca Texturjet com a solució pionera que permet generar textures naturals en super alta resolució amb Intel·ligència Artificial per a reproduir imatges de la naturalesa de cara al seu ús en la indústria. Ana Pérez ha tancat el torn de presentacions amb ForestChain, que està especialitzada en la transformació digital del sector de la fusta i és una empresa nascuda a cavall entre Madrid i València.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador