Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Ferrando presenta en Betxí junt amb Novessendes la primera edició dels premis «Llaurant un futur Sostenible»

Ferrando presenta en Betxí junt amb Novessendes la primera edició dels premis «Llaurant un futur Sostenible»
El diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, en la presentació de la primera edició dels premis «Llaurant un futur sostenible».
23 de Juliol de 2022

L’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació finança aquests nous premis de foment de l’agroecologia a les comarques de Castelló amb 3.000 euros

El diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló, Pau Ferrando, ha presentat junt amb la Fundació Novessendes la primera edició dels premis «Llaurant un futur sostenible», que es lliuraran el pròxim divendres 7 d’octubre, i que tenen l’objectiu de reconéixer a persones i entitats que han contribuït amb la seua trajectòria professional i/o personal a desenvolupar un model agroecològic que conjumina la producció d’aliments de qualitat i la conservació de recursos naturals.

Ferrando ha fet especial menció als «projectes innovadors que cada any presenta Novessendes» i que ens permeten «col·laborar per a definir un nou sistema productiu i de consum més sostenible i més just amb el medi i les persones al nostre territori». Igualment, el diputat de Promoció Econòmica ha destacat la importància de «fomentar les aliances publicoprivades per a la introducció de criteris de sostenibilitat en la producció agrícola» a les comarques de Castelló, així com «promocionar el consum de proximitat mitjançant fórmules innovadores».

Els premis «Llaurant un futur sostenible» consten de tres categories, dotades amb un guardó de 1.000 euros cadascuna: ‘La dona i l’emprenedoria rural sostenible’, ‘Iniciatives agroecològiques de municipis de l’interior de Castelló’ i ‘Estratègies europees cap als ODS: de la granja a la taula i biodiversitat’. El termini de presentació de candidatures finalitza l’1 de setembre i es realitzarà a través del formulari en línia disponible a la web de la fundació https://novessendes.org/.

L’acte, que ha tingut lloc a la plaça Major de Betxí, ha estat seguit de la trobada de productores i consumidors interessades en el Sistema Participatiu de Garantia, conegut per les seues sigles SPG, que busca acreditar i fomentar un sistema agroalimentari de proximitat i de qualitat, i que ha comptat també amb els representants de l’ONG Pankara Ecoglobal i la Xarxa d’Agroecologia de Castelló.

Per finalitzar la jornada, el diputat de Promoció Econòmica ha assistit al II Concurs Betxí amb Tomata, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Betxí conjuntament amb Novessendes.