El Govern provincial destina 650.000 euros de recursos propis i a més avançarà el 100% dels diners a tots els ajuntaments
26 de novembre. El Pla d'ocupació de la Diputació de Castelló per a 2017 permetrà que tots els ajuntaments de la província puguen contractar persones en situació de desocupació. Així, el Govern provincial ha inclòs una partida específica de 650.000 euros en el seu pressupost durant l'any 2017, dins dels 3,3 milions que ha previst per a la seua Estratègia provincial d'ocupació, que inclou accions de contractació i de formació a tota la província.
El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha explicat que “els ajuntaments hauran de sol·licitar les contractacions durant el mes de gener i podran allargar les contractacions fins al 30 de setembre, així cada ajuntament pot decidir en quin període de l'any li interessa més contractar”. A més, ha destacat que “els 650.000 euros que invertirem provenen de recursos propis i, a més, tal com el president Moliner ens ha demanat, avançarem el 100% dels diners als ajuntaments perquè no tinguen problemes”.
Aguilella ha assenyalat que “a diferència de la Generalitat, que ha discriminat ni més ni menys que 127 dels 135 municipis de la província, deixant-los fora de les ajudes per a persones aturades de llarga duració als seus municipis, la Diputació de Castelló ha obert el seu Pla d'ocupació absolutament a tots. Ajudarem les persones que més ho necessiten, des de la solidaritat i la igualtat d'oportunitats, sense deixar-ne cap en el camí, com fa el Consell a l'excloure 13.650 persones aturades dels 127 municipis més xicotets”.
Contractes de com a mínim 3 mesos i 30 hores setmanals
Els contractes tindran una duració mínima de tres mesos i la jornada laboral serà de com a mínim 30 hores a la setmana. Els treballadors i treballadores seran contractats per a l'execució d'obres o serveis d'interés general i social. Es consideraran actuacions o serveis d'interés general o social, amb caràcter orientatiu, els següents:
-Serveis d'utilitat col·lectiva, com ara millora i manteniment d'immobles, revaloració i manteniment d'espais públics urbans, transports col·lectius, servicis de proximitat, així com activitats que afecten la gestió de residus, gestió d'aigües, protecció i manteniment de zones naturals així com aquelles que incidisquen directament o indirectament en el control de l'energia.
-Servicis d'oci i culturals, com ara promoció del turisme, desenrotllament cultural local, promoció de l'esport i sector audiovisual, així com el manteniment del patrimoni cultural.
-Servicis personalitzats de caràcter quotidià, com ara atenció de xiquets, prestació de servicis a domicili a persones incapacitades o majors, ajuda a jóvens en dificultat i amb desarrelament social.
Els destinataris finals d'este programa són les persones que conformen categories de vulnerabilitat en matèria d'ocupació, és a dir, les persones desempleades, inscrites com a demandants d'ocupació en els centres Servef d'Ocupació de la Generalitat, que preferentment pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral com majors de 45 anys, jóvens sense experiència laboral, persones en situació de desocupació de llarga duració, etc...
Més de 3,3 milions d'euros en l'Estratègia Provincial d'Ocupació
Però esta no és més que una de les iniciatives del Govern Provincial vinculada a l'ocupació, ja que invertirà 3,3 milions directament en la formació i contractació de més persones en tot el territori. En esta Estratègia Provincial d'Ocupació participen més de 150 organitzacions i institucions de la província de Castelló, com UJI, CEEI, Cambra de Comerç i 120 ajuntaments, entre altres, amb l'objectiu de superar en 2017 la xifra de més de 10.000 castellonencs que ja s'han beneficiat enguany.
Amb esta estratègia s'ajuda a totes les persones que estan buscant un treball o la millora del mateix, des de la formació a la busca activa de llocs de treball de qualitat en les empreses de la província. A més s'ajuda als emprenedors i a les empreses de Castelló.
De cara a 2017 es duplicaran les ajudes de col·laboració amb les entitats sense ànim de lucre que realitzen accions innovadores per a generar més ocupació i per a ajudar als emprenedors.
I és que El Govern Provincial ha programat tota una sèrie d'iniciatives per a ajudar a crear llocs de treball estables en 2017. Entre elles estan les ajudes a accions innovadores de foment de l'ocupació, amb 200.000 euros, altres 131.000 euros per a ajudar tindre un treball a totes les persones que ho estan buscant, 373.000 euros per a formar i contractar treballadors en l'interior de la província o 182.000 euros per a becar a acabats de titular.