Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Estratègia provincial d'ocupació consensuada

Estratègia provincial d'ocupació consensuada
6 de Decembre de 2016

inverteix 3,3 milions d'euros en què inclou un Pla d'ocupació amb 650.000 euros per a ajudar a persones aturades de tots els municipis

6 de desembre. La Diputació de Castelló liderarà en 2017 una ambiciosa Estratègia provincial d'ocupació i ho farà arreplegant en ella totes les propostes i suggeriments dels principals agents públics i privats de la província. Per a això, el diputat de promoció econòmica, Salvador Aguilella, junt amb el personal tècnic de l'àrea que dirigeix, estan mantenint desenes de reunions per a incloure aquelles iniciatives que més els sol·liciten i major consens generen.

 

Aguilella ha destacat que la creació de més i millors oportunitats laborals “és la prioritat màxima per al Govern provincial”. De fet, està prevista una inversió directa de 650.000 euros en el pressupost del pròxim exercici només perquè els ajuntaments puguen contractar persones desempleades a tots els municipis de Castelló, a més de moltes altres accions de contractació i formació als 135 municipis dins dels 3,3 milions consignats per Javier Moliner per a complementar l'Estratègia provincial d'ocupació.

 

Totes aquestes accions estan sent confeccionades i millorades de la mà de les seues principals beneficiàries, les persones en situació de desocupació de la província de Castelló, la Cambra de Comerç, CEEI, UJI, les associacions, empreses i els ajuntaments de la província. Per a això, els tècnics provincials durant tot l'any han recopilat enquestes formulades a les més de 10.000 persones beneficiàries dels cursos de formació tant a la recerca d'ocupació, com persones emprenedores o personal d'empreses perquè “l'estratègia provincial s'assemble de la manera més fidel possible a allò que demanen les persones que busquen treball o volen prosperar laboralment a Castelló i també al que demanen les empreses”.

 

A més, aquesta Estratègia provincial d'ocupació consensuada i elaborada per la Diputació des de l'àrea de Promoció Econòmica inclou també les propostes del personal tècnic d'ocupació i prospecció provincial, a fi de complementar els plantejaments traslladats des dels ajuntaments i empreses.

 

Reunions amb més de 70 ajuntaments

No en va, durant les últimes setmanes la Diputació de Castelló ha treballat de forma intensa i directa per a canalitzar les proposicions dels 120 ajuntaments que s'han beneficiat del pla en aquesta edició i inclús Aguilella ha donat un pas més després de mantindre mitja dotzena de trobades amb més de 70 ajuntaments de la província.

 

Dins d'aquesta estratègia provincial figura l'ambiciós Pla d'ocupació, que el Govern provincial posa en marxa en solitari, amb recursos propis, davant la impossibilitat de sumar inversions de la Generalitat, inclourà 650.000 euros, que suposa un 30% més del que preveia inicialment. L'objectiu final d'aqueste Pla d'ocupació és que “l'any que ve tots els ajuntaments de la província puguen contractar gent en situació de desocupació i es convertesca en un verdader aliat en la lluita contra la desocupació”. Per a això, tal com ha ressenyat Aguilella, el document arreplegarà també les aportacions dels principals generadors de treball a la província: el sector empresarial i associatiu castellonenc.

 

Així, s'han realitzat reunions i visites a totes les entitats i associacions que han participat i col·laborat enguany en els diferents programes formatius i d'ocupació impulsats per la Diputació. Entitats amb tant calat com la Universitat Jaume I, Cambra de Comerç, CEEI o associacions que aglutinen col·lectiu de persones treballadores i desempleades com l'Associació de Persones Aturades de Castelló, Globalis, Reinventhadas Associació de Dones Emprenedores, etc.

 

Inversió en col·lectius sense ànim de lucre

Cal destacar que dins d'aquest treball previ de posada en comú del Pla d'ocupació, a més, Salvador Aguilella s'ha reunit amb més de 20 entitats sense ànim de lucre que realitzen accions innovadores per a generar més ocupació i per a ajudar les persones emprenedores, i els ha avançat que “de cara a 2017 es duplicaran les ajudes de col·laboració amb aquest tipus d'associacions, ja que estan realitzant un gran treball”.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador