Diputació posarà en marxa onze programes per a ajudar el creixement de les empreses de Castelló durant 2017
10 de desembre. L'Estratègia provincial de foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica de la Diputació de Castelló inclourà en 2017 onze programes per a ajudar el creixement i consolidació de les empreses de la província. El Govern provincial posarà al servei de les PIMES l'oportunitat de beneficiar-se d'una àmplia bateria de mitjans que van des de l'assessorament individualitzat, que permet realitzar un diagnòstic estratègic i de posicionament empresarial, programes d'acceleració empresarial, formació gratuïta per a les empreses especialitzada a augmentar la qualificació professional, sessions de networking entre les PIMES, autònoms/es i empresariat, a través de desdejunis empresarials i l'organització de trobades.
A més, gràcies al complet programa d'accions impulsat per l'Administració provincial, tal com ha destacat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, “les empreses de la nostra província tindran al seu abast un ampli ventall de possibilitats per a continuar creixent en l'entorn professional”. Per a això, tindran a la seua disposició despatxos, sales de reunions, aules de formació, zones de coworking i espais creatius per a desenvolupar la seua activitat empresarial, ubicats en la xarxa de cinc centres d'innovació i ocupació que la Diputació té oberts al llarg de tota la província.
De la mateixa manera, les empreses podran també beneficiar-se de forma gratuïta del servei de selecció de personal, a través de l'Agència de Col·locació autoritzada, ubicada en els centres CEDES de la Diputació, i del servei de prospecció d'ocupació, que reforça la labor d'intermediació laboral.
La Diputació completa els recursos destinats a recolzar el teixit empresarial castellonenc amb el programa “Castelló global program” (CsGP), impulsat conjuntament amb Espaitec des de 2013, i que ha aconseguit accelerar el creixement de desenes d'empreses; així com un programa d'assessorament i informació a PIMES sobre línies de finançament europeu.
Formació especialitzada per a ajudar a créixer les empreses
En la mateixa línia, les empreses de les província de Castelló tenen l'oportunitat de formar el seu personal gratuïtament en la formació que la Diputació de Castelló oferirà en 2017.
Així, l'any pròxim, es posaran en marxa diversos cursos i tallers. Com a novetats, s'inclouen un taller sobre cartelleria publicitària, un altre sobre posicionament web i comunicació a través de Youtube i un curs sobre disseny de webs amb Wordpress, entre altres. Als que cal afegir itineraris d'especialització en gestió administrativa, que inclou un taller d'eines financeres per a la presa de decisions. Un altre itinerari d'especialització en comunicació i màrqueting, amb una alta demanda de noves temàtiques per part de les empreses, ja que es tracta d'una àrea que cobra cada dia major importància en la gestió empresarial.
Fomentar ocupació a través del Servei de selecció de personal
Aquesta nova iniciativa impulsada pel Govern provincial de Javier Moliner per a afavorir l'ocupabilitat de la població castellonenca, sobretot de la zona de l'interior, ha aconseguit implicar ja més de 500 empreses de la província. En aquest sentit, Aguilella ha subratllat que “només en 6 mesos de funcionament aquesta iniciativa provincial ja ha demostrat la seua validesa i eficàcia a l'hora d'unir les persones demandants d'ocupació amb les empreses que l'ofereixen”. De fet, ja s'han visitat més de 500 empreses i s'han obert més de 600 processos de selecció amb més de 2.000 persones candidates.
Servei gratuït amb doble retorn
El diputat de Promoció Econòmica ha posat en valor el Servei de Prospecció d'Ocupació, “un servei totalment gratuït per a empreses i persones demandants d'ocupació”. Per a això, un equip d'experts en ocupació recolza directament la labor realitzada pel personal tècnic que forma l'equip humà de les agències de col·locació de la Diputació de Castelló.
Els principals llocs de treball oferits són operaris, tant del sector ceràmic com d'altres sectors, llocs relacionats amb l'hostaleria -cambrers, cuiners i ajudants de cuina-, treballadors especialitzats -electromecànics, electricistes, soldadors, mecànics, fresadors-, enginyers i altres: informàtics, fisioterapeutes, community mànager o dissenyadors.
Assessoren les empreses, també en matèria de contractació, ja que tal com ha remarcat Aguilella “el Servei de Prospecció d'Ocupació està format per un equip d'especialistes en ocupació, que assessora en tot moment l'empresa usuària. La seua labor consisteix en la recepció, difusió i gestió d'ofertes d'ocupació, en l'anàlisi dels llocs, la definició de les competències personals i professionals requerides, així com en la preselecció i derivació de candidats/es que més s'ajusten a les necessitats de l'ocupadora. L'equip de prospecció també facilitarà informació sobre incentius a la contractació i subvencions per al foment d'ocupació a la província de Castelló”.
Cal recordar que, a més, la Diputació de Castelló és agència de col·locació autoritzada pel Sistema Nacional d'Ocupació amb el número 1000000087. Això implica que col·labora amb el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) en la realització d'activitats d'intermediació laboral.
Castelló global program
Respecte a una de les accions estratègiques més demandades dins del Pla d'ocupació provincial, el Castelló global program, Aguilella ha destacat que es tracta “de molt més que un programa de formació. És un projecte de llarg recorregut amb el qual canviar la mentalitat de les empreses per a aprendre noves formes de fer basades en la innovació. És formar part d'un selecte grup d'empreses on les sinergies i col·laboracions donen lloc a noves idees i productes. És rodejar-te d'experts docents del món empresarial que agiten el teu coneixement per a transformar la teua empresa”.
Cal destacar que ara està en marxa la 4a edició del programa de creixement empresarial Castelló global program que ja ha ajudat a crear 49 llocs de treball en les 27 empreses implicades en les tres edicions anteriors. Les nou empreses castellonenques que estan participant en 2016 procedeixen de sis municipis de la província i exerceixen la seua activitat en sis sectors distints com són el turisme, la salut, el sector agroalimentari, l'educació i ensenyança, el disseny vinculat a l'arquitectura, el comerç i l'artesania.