El president, José Martí, considera que Europa “ha de ser una eina fonamental perquè ha d'aportar els fons adequats per a reactivar l'economia davant la complicada situació que ha generat la pandèmia per la Covid-19»
L'equip de govern de la Diputació de Castelló ha dut a terme aquest matí una reunió de coordinació, juntament amb el personal del servei d'Internacionalització, per a planificar la petició estratègica de fons europeus per als pròxims anys.
Les infraestructures per al desenvolupament sostenible, la promoció de l'economia circular i la millora de la mobilitat, així com la recuperació del patrimoni històric i artístic de les comarques de Castelló seran les línies mestres que definiran els projectes de la institució provincial, d'acord amb les prioritats de la Comissió Europea per a la nova dècada.
Per al president de la Diputació, José Martí, «Europa ha de ser una eina fonamental perquè ha d'aportar els fons adequats per a reactivar l'economia davant la complicada situació que ha generat la pandèmia per la Covid-19».
En aquest sentit, assevera que un dels grans objectius de l'actual corporació provincial és «treballar de manera intensa i coordinada des de l'equip de govern a aconseguir unes ajudes europees que per a les nostres comarques han de ser una eina per al seu creixement».
José Martí incideix en què “Europa suposa una oportunitat per al medi rural”, destacant en aquest sentit l'existència de projectes europeus lligats a les ‘startups’ i a les idees de la innovació i l'emprenedoria, “per les quals també hem d'apostar als pobles”.
El president de la Diputació subratlla que una de les claus és que totes les institucions, entre les quals destaca a la Unió Europea, el Govern, la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments, “treballem de manera coordinada per a donar llum a projectes europeus capaços de generar riquesa”.
En aqueixa línia, el diputat provincial d'Internacionalització, Pau Ferrando, ha subratllat que "Europa ha plantejat un pla de recuperació post-covid molt ambiciós mitjançant el qual afrontar la crisi sanitària a través del desenvolupament industrial sostenible i el foment de l'economia circular”.
Es tracta d'una oportunitat “per a transformar el nostre model productiu que no podem deixar perdre” i, per això, des de la Diputació “estem estudiant totes les vies de col·laboració entre àrees i altres institucions que ens permeten programar i conveniar accions estratègiques per a captar la quantitat més gran de fons europeus possible", assenyala Ferrando.
Que la Diputació aposta per Europa es reflecteix en serveis propis com Europe Direct Castelló, des d'on es treballa acostant els recursos de la Unió Europea als ciutadans i a les empreses de la província. El centre s'ha consolida com una finestra única d'accés a tot el que la Unió Europea planteja, com a convocatòries, legislacions o subvencions.