Logo de la Diputació de Castelló Promoción Económica Àrees i entitats

Actualitat

Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.

Diputació i CEEI presenten les 10 candidatures finalistes de la tercera edició d’Òrbita

Diputació i CEEI presenten les 10 candidatures finalistes de la tercera edició d’Òrbita
23 de Juliol de 2020

La selecció ha valorat l'impacte sobre la vertebració del territori, la possibilitat d’implantació a l’interior i la sostenibilitat

La tercera edició del Programa Òrbita d'Acceleració Empresarial, posat en marxa per la Diputació de Castelló i el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de Castelló (CEEI) ja té a les seues 10 empreses participants, després d'un exhaustiu treball del comité de selecció entre el centenar de candidatures presentades. Hui ha tingut lloc la presentació dels projectes seleccionats, amb la participació del diputat provincial de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, i del director del CEEI, Justo Vellón.

Les participants d’enguany són empreses capdavanteres en àmbits com l'emmagatzematge en el núvol, selecció de personal B2B, comunicació per a empreses, mobilitat elèctrica, noves opcions de connexió entre usuaris i marques, economia circular en el sector de la construcció, solucions d'Internet de les Coses (IoT) i finalment, solucions d'Intel·ligència Artificial (IA) en disseny i aplicades a Smart Cities. Aquestes tres últimes aporten solucions específicament pensades en resposta a la pandèmia.

En la seua intervenció, Ferrando ha posat en valor «aquesta edició de rècord» i ha felicitat les iniciatives seleccionades per la qualitat de les seues propostes, «tan necessàries en moments d'incertesa com el que estem vivint», ha dit. Igualment, ha agraït «el treball incansable del CEEI, mentors i col·laboradors» que fan possible que «el talent s'integre en el desenvolupament d'aquesta part del territori». Per la seua part, Vellón ha subratllat que malgrat la pandèmia, «hem aconseguit superar el repte i preservar l'essència del programa, la seua ambició i l'objectiu d'ajudar al fet que projectes empresarials de gran potencial puguen desplegar-ho al 100%, a través d'un entrenament intensiu i altament qualificat, que els dotarà de condicions òptimes per a competir».

Cal destacar que en aquesta edició d'Òrbita s'han prevalgut l'impacte sobre el territori i la implantació de les empreses a l'interior de la província, així com l'impacte sobre el desenvolupament, la millora de les oportunitats, la sostenibilitat econòmica i la vertebració del territori provincial, aportant tecnologia, innovació i en definitiva, generació de riquesa i ocupació.

Les 10 startups finalistes, seleccionades entre un total de 107 candidatures, són Internxt, Talentoo, Tadoo, Cocircular, Next, Filmpedia, Nespra, Infinity Design, Green Urban Data i Grábalo. Ara, totes elles iniciaran un programa formatiu de diversos mesos, en els quals es treballarà detalladament i mitjançant metodologies Lean Startup el model de negoci i el Business Plan. Tot això, de manera molt personalitzada, ja que prèviament es realitzarà un diagnòstic operatiu i un full de ruta per a cada empresa. Les sessions de treball del programa es desenvoluparan del 3 de setembre al 3 de desembre de 2020, mes en què també tindrà lloc el lliurament de premis.

El Programa Òrbita es basa en la identificació de projectes sòlids i en el suport als mateixos per a consolidar el seu creixement, garantint-los posteriorment l'accés al finançament. Al final del programa, el comité de selecció decidirà de quins són d'entre les anteriors les 5 millors empreses amb alt potencial, que rebran premis per un valor total de 100.000 € ‘equity free’, aportats per la Diputació de Castelló.