Anar a la Web de la Diputació de Castelló

Diputació i Cambra de Comerç engeguen 63 projectes d'innovació empresarial

Diputació i Cambra de Comerç engeguen 63 projectes d'innovació empresarial
30 d'Agost de 2018

La Diputació de Castelló està col·laborant amb la Cambra de Comerç de Castelló per a posar en marxa enguany 63 nous projectes d'innovació empresarial, a més d'ajudar 163 dones a crear una empresa. Aquest intens treball de promoció econòmica que té l'aval de la Unió Europea està finançat al 50% pel Govern provincial.

30 d'agost de 2018. La Diputació de Castelló està col·laborant amb la Cambra de Comerç de Castelló per a posar en marxa enguany 63 nous projectes d'innovació empresarial, a més d'ajudar 163 dones a crear una empresa. Aquest intens treball de promoció econòmica que té l'aval de la Unió Europea està finançat al 50% pel Govern provincial

Aquests projectes empresarials que s'estan impulsant a la província van adreçats a augmentar la competitivitat de les PIMES i autònoms de la província, així com a millorar les oportunitats de les dones emprenedores.

El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha assegurat que “la competitivitat avui en dia passa per la innovació permanent, per això hem impulsat aquests programes enfocats a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenrotllar l'economia digital per a obrir mercats a tot el món”.

Amb aqueix objectiu, la Cambra ha iniciat el procés de selecció de les empreses que han presentat sol·licitud a les convocatòries dels programes de “Millora de la competitivitat de les PIMES i autònoms / INNOCAMBRES” i “Digitalització de Pimes i autònoms / TICCAMBRES”, amb un pressupost de 1,6 milions d'euros finançats per la Diputació de Castelló i Fons Feder. Aquests programes estan enfocats a contribuir a la millora de la competitivitat, mitjançant la innovació permanent per a aconseguir un creixement econòmic sostingut i desenrotllar l'economia digital, incloent-hi el comerç electrònic, per al creixement, la competitivitat i la internacionalització de les empreses de la nostra província.

Hi ha dues fases integrades en aquests programes per a impulsar i millorar el desenrotllament d'eines d'aquestes empreses, incrementar la seua oferta de serveis ‘TIC’ i adaptar-les a les demandes reals dels seus negocis.

En el Programa INNOCAMBRES, la quantia màxima per empresa serà d'un màxim de 1.200 euros en la fase I, i els seguiments de la fase II, seran proporcionats gratuïtament per a l'empresa beneficiària. D'altra banda, el Programa TICCAMBRES compta amb la quantitat màxima per empresa de 7.000 euros, prefinançat en la seua totalitat per l'empresa beneficiària, per la qual cosa la quantia màxima d'ajuda és de 3.500€.

Assessorament individualitzat per a cada empresa

La fase I se centra en l'assessorament individualitzat que permet conéixer el nivell de competitivitat de l'empresa, el seu entorn econòmic i el seu mercat. Una vegada finalitzada la fase I, les empreses participants sol·liciten el pas a la fase II i comença el Pla d'implantació, a través del qual es recolza pimes i autònoms en la incorporació de solucions i mètodes d'innovació recomanats en la fase prèvia.

Els plans de suport a la innovació corresponents en el Programa INNOCAMBRES, inclouen projecte d'innovació en productes i serveis, inversions en disseny, desenrotllament i enginyeria de prototips de productes; també es financen estudis de mercat per a la posada en marxa d'aquests nous productes i per a la millora de la sostenibilitat ambiental en els processos de producció. A més, inverteixen en plans estratègics de màrqueting i comercialització i desenrotllament de manuals d'imatge.

Quant al Programa TICCAMBRES, inclou solucions de comptabilitat, gestió de clients, gestió empresarial, eines corporatives, màrqueting online i dinamització de xarxes socials, entre altres.

Enguany es van a subvencionar 63 empreses perquè puguen millorar la seua competivitat a través de la innovació i les noves tecnologies.

Suport empresarial a dones, que majoritàriament estan en desocupació

Finalment, el Programa PAEM (Programa de suport empresarial a les dones), per a dones empresàries, ha ajudat ja 163 dones a crear una empresa, encara que s'ha atés un total de 211 dones.

L'objectiu bàsic del Programa PAEM és sensibilitzar les dones i el seu entorn cap a l'autoocupació i l'activitat empresarial liderada per dones. La situació laboral de les dones que s'han animat a convertir-se en empresàries és majoritàriament de desocupació (el 85%), encara que algunes d'elles treballaven per compte d'altri. Els sectors d'activitat que més creixen estan centrats en hostaleria, perruqueria i estètica, ensenyament d'idiomes, serveis de neteja, venda a l'engròs i al detall i a altres treballs qualificats, com ara fotògrafes, nutricionistes i dentistes, entre altres.

Durant el Programa, les interessades reben formació relacionada amb formes jurídiques de l'empresa, tràmits de constitució, ajudes i subvencions, entre altres. Aquesta formació ha tingut lloc en el Viver d'Empreses de la Cambra a Vila-real, així com en les seus de Benicarló i la Vall d’Uixò.

 

 

 

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador