Logo de la Diputació de Castelló Promoción Económica Àrees i entitats

Actualitat

Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Ajudes per a joves menors de 30 anys
Agència de Col·locació. Ocupació
Estàs buscant treball? Tens una empresa i busques empleats?
Seu electrònica
Serveis de Diputació online per a ciutadans i empreses.

Diputació ajuda 1.300 persones desempleades aquest primer trimestre de l'any

Diputació ajuda 1.300 persones desempleades aquest primer trimestre de l'any
30 de Març de 2019

La Diputació de Castelló ajuda a 1.300 persones desempleades i emprenedores de la província durant aquest primer trimestre de 2019 a través d'un ampli calendari de 116 accions formatives a 32 municipis

30 de març de 2019. La Diputació de Castelló ajuda a 1.300 persones desempleades i emprenedores de la província durant aquest primer trimestre de 2019 a través d'un ampli calendari de 116 accions formatives a 32 municipis. El diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha supervisat el desenvolupament d'algun d'aquests cursos que s'estan impartint a municipis com ara Cabanes o Benicàssim i que formen part de l'Estratègia per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica que està implementant la Diputació en la seua aposta per generar riquesa i ocupació al territori.

La gran implantació territorial d'aquesta iniciativa, així com les temàtiques adaptades a les necessitats de cada municipi són dues de les qüestions millor valorades de l'estratègia, tal com ha pogut confirmar en les seues visites el diputat. “Arribem a tots els racons de la província, i adaptem l'oferta formativa a les necessitats que ens planteja cada ajuntament. Això fa d'aquests cursos una eina útil per a ajudar a crear ocupació als pobles i a impulsar l'activitat emprenedora. De la mà dels excel·lents professionals del servei de Promoció Econòmica de la Diputació, generem aquests recursos que tan bé estan funcionant com he pogut comprovar avui”.

En aqueix sentit, Aguilella ha explicat que “a més d'estar escoltant les necessitats que planteja cada municipi per a continuar fomentant la creació d'ocupació, durant aquests dies estem informant tothom de la possibilitat de participar en la Fira d'Ocupació Work Forum Castelló com la major trobada per l'ocupació que se celebra a la província i que impulsem junt amb la Cambra de Comerç els dies 10 i 11 d'abril”.

Idiomes, competències digitals i professionals, els més demanats

El Govern provincial comprén dins d'aquest programa distints sectors. Els més demanats pels ajuntaments són els idiomes, les competències professionals i les digitals.

Quant als cursos per a millorar idiomes, hi ha tant anglés com francés, aplicats a l'Administració - comercial i al sector turístic, una de les àrees que més ocupació genera al nostre territori. També creix la demanda en els cursos de competències bàsiques digitals, ja siga el maneig del certificat digital, l'alfabetització informàtica (sobretot per a persones majors), introducció a la comptabilitat, ofimàtica bàsica i avançada o una novetat com és el curs d’eines de Google per a busca d'ocupació, que ajuda a la persona usuària a trobar per si mateix ofertes de treball que li interessen.

Així mateix, la Diputació forma en diferents competències professionals, comprenent diverses àrees (logística i magatzem; carnet de carretoner; sector serveis, com els cursos de Formació en qualitat de servei en hostaleria i turisme; animació física; monitor o educador de menjador, entre altres).

Novetats de 2019

Entre tots aquests cursos i tallers cal destacar les novetats d'enguany, com el títol d'animació físicoesportiva en entorns naturals, la formació del qual es rep a Almassora; el curs de gestió d'allotjaments rurals, impartit en el CEDES de Morella; les classes de gestió i organització de magatzem, en el CEDES d'Albocàsser, o el de plataformes elevadores a Borriana. També són noves la formació en comptabilitat informàtica o l'alfabetització digital per a persones a la recerca activa d'ocupació. L'objectiu és l'ampliació de l'oferta per a comprendre tots els sectors que demanen més personal, permetent enfortir el teixit empresarial i generar una major activitat econòmica. D'aquesta manera, no sols es dóna resposta a les necessitats de les empreses, sinó que s'activa el mercat de treball i es faciliten noves oportunitats laborals per a la ciutadania.

Àmbit d'actuació

Els cursos s'imparteixen, en la seua gran majoria, en horari de matins i tenen lloc tant en els diversos centres CEDES de la Diputació (la Vall d'Alba, Albocàsser, Morella, Segorbe i Llucena), com en els centres associats de les mancomunitats dels Ports i Vilafranca del Cid, Alt Palància, Espadà-Millars o el Consorci de la Plana Baixa. D'altra banda, la Diputació col·labora activament amb els ajuntaments adherits a l'estratègia, de cap a cap del territori, que ofereixen les seues instal·lacions per a realitzar els diferents cursos que organitza el Govern provincial. Tal és el cas de poblacions com Vinaròs, Cabanes, la Torre d’en Domènech, Soneja, les Alqueries, les Useres, Alcalá de Xivert, les Coves de Vinromà, la Jana, Vistabella, l'Alcora, Onda, Nules, Artana i Eslida, entre molts altres.