Anar a la Web de la Diputació de Castelló

200.000 euros per a afavorir la creació d'ocupació entre persones en risc d'exclusió social

200.000 euros per a afavorir la creació d'ocupació entre persones en risc d'exclusió social
23 de Juliol de 2017

El Govern provincial ha aprovat una línia d'ajudes per a subvencionar els programes d'una desena d'associacions

23 de juliol. “A pesar de no tindre competències, la creació d'ocupació a la província és un objectiu prioritari per a la Diputació i més quan es tracta d'oferir una oportunitat laboral a aquelles persones que més ho necessiten”. Així de clar s'ha expressat el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, a l'hora d'explicar que enguany el Govern provincial destinarà 200.000 euros per a subvencionar aquelles entitats que realitzen labors d'ajuda social als col·lectius més desfavorits de la província o que es troben amb majors barreres per a trobar un treball.

 

És per això que al llarg del 2017 la institució provincial subvencionarà una desena d'associacions humanitàries i “els programes que aquestes posen en funcionament a l'hora de generar un escenari replet d'oportunitats per als qui, per la seua situació vital, més complicat ho tenen per a accedir al mercat laboral”.

 

“La Diputació té un deure clar: estar al costat de les persones. Per aquesta raó, volem saber les seues preocupacions i treballem dia a dia per a buscar una solució ràpida i efectiva als seus problemes”, ha subratllat el diputat de Promoció Econòmica alhora que ha incidit que per a això “ens hem aliat amb l'entramat associatiu social de la província per a millorar la qualitat de vida de les persones més necessitades, cofinançant iniciatives que donen més i majors oportunitats laborals”.

 

Amb aquest objectiu, al llarg dels últims mesos Aguilella s'ha reunit amb les entitats beneficiàries d'aquesta línia d'ajudes a l'hora de conéixer de primera mà els projectes socials empresos i que, entre altres, inclouen cursos formatius i programes d'inserció laboral.

 

Projectes subvencionats

És el cas, de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner, que realitzarà un taller de formació per a persones cuidadores de pacients amb la malaltia d'Alzheimer, donant així un suport real a qui s'encarrega de persones amb aquesta o altres malalties degeneratives. La metodologia d'aquesta iniciativa possible gràcies a la línia d'ajudes de la institució està basada en tècniques de participació activa, amb gran importància dels grups.

 

A través de la subvenció de la Diputació, la Fundació Amigó, d'altra banda, ha elaborat el Projecte INSOLA, amb l'objectiu d'orientar i formar, a través d'itineraris personalitzats, persones que es troben en tractament per problemes addictius, a fi d'aconseguir i consolidar la seua reinserció laboral; mentres que la iniciativa ‘Vius Col·loca Plana Alta’, de la Fundació 'Acció contra La Fam', ha dissenyat un itinerari formatiu, que tindrà lloc al Grau de Castelló i en el que s'adquiriran “les habilitats socials i competències bàsiques per a trobar ocupació entre persones en situació de desocupació de llarga duració”.

 

Per la seua banda, l'associació CASDA posarà en marxa una acció social que procura millorar l'ocupabilitat de les persones amb el VIH. Davall el títol ‘Construint el futur de les persones amb VIH/sida en risc d'exclusió social a través de l'ocupació’, el taller buscarà “facilitar l'accés al mercat laboral, sensibilitzar i aconseguir una no discriminació cap a aquestes persones”.

 

El projecte ‘Preocupa’t', liderat per Càritas Diocesana de Segorbe-Castelló, impulsarà la posada en marxa i desenvolupament d'un taller prelaboral de serveis a la comunitat, davall la metodologia de l'aprenentatge-servei. Amb aquesta iniciativa, l'entitat vol “millorar les competències personals de les persones participants, de manera que puguen moure's adequadament en contextos de treball normalitzats”.

 

En la mateixa línia, l'Associació de Persones amb Discapacitat COCEMFE Maestrat efectuarà unes jornades formatives per a persones amb diversitat funcional, així com per a professionals i/o especialistes en contacte amb el col·lectiu, amb l'objectiu de formar-los perquè puguen enfrontar-se al gran repte que suposa buscar ocupació, mentres que la Fundació Síndrome de Down Castelló elaborarà gràcies al Govern provincial un programa d'inserció, assessorament, orientació i tutorització per a promoure la integració real en les empreses de gent amb Síndrome de Down.

No trobes el que busques?

Prova amb el nostre buscador