Logo de la Diputación de Castellón Promoción Económica Áreas y entidades

Actualidad

Ayudas para jóvenes menores de 30 años
Ayudas para jóvenes menores de 30 años
Agencia de Colocación. Empleo
¿Estás buscando trabajo? ¿Tienes una empresa y buscas empleados?
Sede electrónica
Servicios de Diputación online para ciudadanos y empresas.
Ayudas para jóvenes menores de 30 años
Ayudas para jóvenes menores de 30 años
Agencia de Colocación. Empleo
¿Estás buscando trabajo? ¿Tienes una empresa y buscas empleados?
Sede electrónica
Servicios de Diputación online para ciudadanos y empresas.

Diputació inclourà als seus presupostos les necesitats de la dona rural

Diputació inclourà als seus presupostos les necesitats de la dona rural
18 de Octubre de 2018

La Diputació de Castelló incorporarà al seu pressupost de 2019 les necessitats plantejades per les dones del medi rural de la província com a part del seu compromís per treballar per a frenar la despoblació amb el seu programa #Repoblem.

18 d'octubre La Diputació de Castelló incorporarà al seu pressupost de 2019 les necessitats plantejades per les dones del medi rural de la província com a part del seu compromís per treballar per a frenar la despoblació amb el seu programa #Repoblem. Així ho ha fet saber el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, a les més de 70 dones de l'entorn rural de la província que han participat en la I Trobada Provincial 'Dones, Igualtat i Ruralitat Pluriactiva' a Llucena.

És per això que el diputat ha assegurat en la inauguració de la trobada de dones rurals que “aquesta trobada naix per a construir una província d'oportunitats basada en el talent i potenciant el lideratge de les dones en les empreses. Les dones estan sent el motor de l'economia, sobretot a les zones de l'interior de la província. De fet, el 60 % de les persones que participen en els programes de la Diputació adreçats a persones emprenedores i empresariat, són dones de l'interior de la província de Castelló. Amb aquesta trobada el que pretenem és fer un pas qualitatiu important en la nostra escolta activa, articular actuacions que us ajuden a fer la vostra vida diària millor i en igualtat de condicions i oportunitats respecte a altres dones que viuen a municipis més grans de Castelló”.

En aqueix sentit, Aguilella ha explicat que “la multifuncionalitat dels papers de les dones rurals fa necessari reconéixer les seues contribucions a l'economia; cal tindre present que les dones que viuen o treballen en zones rurals no constitueixen un grup homogeni ja que les seues situacions personals, ocupacions, necessitats i interessos varien molt d'unes a altres. Vivint en les nostres societats un context d'urbanització cada vegada major és essencial conéixer i recolzar una població activa dinàmica i pròspera a zones rurals i prestar especial atenció als diferents papers que les dones exerceixen”.

En aqueix sentit, la trobada ha discorregut com un espai de participació, acostament, anàlisi i posada en comú per a dones emprenedores i empresàries l'activitat de les quals estiga vinculada amb la ruralitat des d'una perspectiva àmplia. Una escolta activa que tant el personal tècnic com el propi diputat ja havien exercit per al disseny de les xarrades i taules redones d'aquesta trobada, cuidadosament dissenyades en col·laboració amb associacions i organitzacions expertes en la temàtica de dones rurals i iniciatives empresarials per a marcar aspectes d'interés que estaran presents aqueix dia d'intercanvi i reflexió.

“Volíem conéixer de primera mà quins són els principals desafiaments que es presenten a les dones que aposten per desenrotllar projectes i en quina mesura es poden impulsar i recolzar iniciatives per a la millora social, professional i vital de les que treballen a zones rurals. La meta és donar veu a les dones rurals per a arreplegar les seues propostes i ajudar a convertir-les en realitat des de la Diputació de Castelló”.

Cal assenyalar que les conclusions d'aquesta jornada seran estudiades i compartides per a des de la Diputació abordar després un suport ajustat a les necessitats i interessos plantejats per les participants.

Emprendre i dirigir en femení

Aquest esdeveniment s'emmarca dins del programa “EMPRENDRE I DIRIGIR EN FEMENÍ” que des de l'Estratègia provincial per al foment de l'ocupació, l'emprenedoria i la promoció econòmica 2018-19 busca ajudar dones emprenedores, siga quin siga el sector en què treballen o el moment en què es trobe el seu projecte. En aquest cas afegint el context rural travessat per enfocament de gènere. La cita s'ha fixat per a reforçar la commemoració del Dia Internacional de la Dona Rural.

La multifuncionalitat dels papers de les dones rurals fa necessari reconéixer les seues contribucions a l'economia; cal tindre present que les dones que viuen o treballen a zones rurals no constitueixen un grup homogeni ja que les seues situacions personals, ocupacions, necessitats i interessos varien molt d'unes a altres.

Vivint en les nostres societats un context d'urbanització cada vegada major és essencial conéixer i recolzar una població activa dinàmica i pròspera a zones rurals i prestar especial atenció als diferents papers que les dones exerceixen.

Temes pràctics i d'interés per al dia a dia de les emprenedores

Entre els temes que es tractaran en la jornada s'han inclòs: Enfocament de gènere i custòdia del territori; Dones, ruralitat i emprenedoria social: Impacte econòmic; La realitat plural de les dones: Neorurals, autòctones, hereues, innovadores....; Abordant les Tic [tecnologies d'informació i comunicació]: Accessibilitat, usos i formació.